MAGAMRÓL

"Amit el tudok magamnak képzelni, azt meg is tudom valósítani."

MAGAMRÓL


Lehoczky Léna vagyok,

lakberendező, lakástextiltervező, dekoratőr
és 3 gyerekes családanya,
iskolai szmk-s és önkéntes.

LAKBERENDEZÉS

2002 óta foglalkozom lakberendezéssel, lakások teljes felújításával a mögöttem álló mesteremberek csapatával. 2004-ben kezdtem bele a lakberendezési tanulmányokba, majd elvégeztem egy számítógépes tervezői tanfolyamot. 2012-ben alapítottam meg a Lenoushkát. Jelenleg a New York Institute of Art and Design hallgatója vagyok. Tudásomat naprakészen tartom különböző kurzusok elvégzésével itthon is, és új projektjeimben már alkalmazom is az ott tanultakat.

  • bútortuning – KicsiHáz
  • Annie Sloan krétafesték és antikoló workshop - Nemiskacat
  • népi motívumok festése bútorokra – MagnóliákMűhelye
  • stencilezés – PaginaGaléria

A kezem közül kikerülő lakások csodájára jártak ismerősök, barátok, megrendelők és vevők. Eklektikus stílus, finom ízlésesség jellemző rájuk. Szeretet- és életteli lakások ezek, nem katalógus-illatúak. Pedig limitált költségvetésből lettek felújítva, alaposan megtervezve, minden forint elköltését ötször átgondolva. Bármikor, amikor ezek a lakások eladóvá váltak, amikor az első érdeklődő belépett, beleszeretett és alku nélkül megvette. És minden forint meg is térült. Egy újlipótvárosi mosókonyhából imádnivaló női kislakást alakítottam ki – itt még felfele is alkudtak az érdeklődők, és 30%-kal drágábban sikerült azt az irányárnál eladni végül.

FÜGGÖNYÖK ÉS PÁRNÁK

Orosz nagymamámtól és édesanyámtól – akik Lénuskának szólítottak – tanultam meg varrni, kötni, szívtam magamba a kreativitást, a szépség, a textilek szeretetét. Gyerekként a burdákat bújtam, ruhákat terveztem/varrtam/kötöttem babáimnak,jártuk anyukámmal a textilboltokat, kreáltuk a ruhákat. Az általam tervezett lakásokba magam kezdtem el megvarrni, megalkotni a függönyöket, majd nemrég lakástextil-mesterképzést, textil-manipulációs tanfolyamot végeztem Angliában, a textilipar fellegvárában, Monika de Silvatól és Ruth Singertől. Műhelyemben kézműves függönyök, igazi mesterművek készülnek, megrendelésre. Függönyeim béleltek, kézi hajtásokat alkalmazok, majd feldobom díszítésekkel azokat. Kerülöm azt a megoldást, amikor csak kiszabom, és egy behúzó szalaggal megoldom az árnyékolást – azt majdnem mindenki tudja. Több Lenoushka párna/függönykollekciót is készítettem, vidékies hangulatútól a gyerekkollekción át a glamourig.

FALFESTÉS

Gyerekkoromtól kezdve sokat rajzolok és festek. Szeretek miniatűr, nagy precizitást igénylő dolgokat festeni. Harmadik gyermekem születésével indult el egy új falfestős fejezet az életemben – festettem egy csodás mesefát. Ma már stencilekkel geometrikus vagy romantikus, virágos mintákkal dobom fel az általam tervezett lakásokat, rendelésre.

ITT ÍRTAK RÓLAM

lakaskultura-ff
otthon-ff
octogon-ff
A-mi-Otthonunk
blikk-nok-otthon-es-kert-ff
Magyar